Hopp til hovedinnhold

Infertilitet

 

Navigasjonssti

Hjem / Tjenester / Familieplanlegging og infertilitet / Infertilitet

Når et par har forsøkt å oppnå graviditet i mer enn 1 år uten å lykkes defineres dette som ufrivillig barnløshet/infertilitet. Dette rammes av ca 15% av befolkningen.

Årsaken kan feks være hormonforstyrrelser som hindrer kvinnens eggløsning, tette eggledere eller redusert sædkvalitet. I noen av tilfellene finner man ingen sikker årsak. Det er nødvendig med utredning for å tilpasse behandlingen.
Utredningen består av gynekologisk rutineundersøkelse, vannscanning av livmorhule og eggledere, blodprøver, sædprøve og kartleggingssamtale.

Man vil få med seg et skjema for blodprøvetaking som kan tas på sykehuset (alternativt hos fastlege).

Er du under pågående behandling for barnløshet?

Vi tilbyr råd, veiledning, forundersøkelser og ultralyd-undersøkelsene du trenger for å gjennomføre behandlingen.

Ved pågående prøverørsforsøk er det ofte nødvendig med ultralydkontroll (“monitorering”), både før og i løpet av perioden med medisinering. Ultralyd-undersøkelsene kan gjøres direkte på klinikken eller hos annen gynekolog for å unngå lang reisevei. Om du ønsker å gjøre dette hos oss får du utlevert et skjema fra din klinikk. Det er viktig at du tar med dette skjemaet til oss slik at vi kan fakse resultater direkte til klinikken samme dag. Det er en fordel at du kommer til timen på formiddagen slik at resultatene kommer frem i tide til din klinikk for å avgjøre videre medisinering og forløp.

Behandling i utlandet.

Skal du ta behandling i utlandet? Vi vil hjelpe deg med veiledning og forundersøkelser  før du starter behandlingen.  

Er du nettopp ferdig med din behandling i utlandet? Vi hjelper deg gjennom ventetiden og veien videre uansett resultatet av behandlingen. Du skal føle deg trygg.

Scratching

“Scratching” utføres ved å lage et lite sår i livmorslimhinnen. Den utføres som ved en vanlig gynekologisk undersøkelse. Man bruker et lite plastrør som føres inn i livmorhulen og “skraper” lett på overflaten slik at man får en kontrollert skade. Dette kan medføre lette og kortvarige menstruasjonslignende smerter og blødninger. Den “ny-reparerte” livmorslimhinnen kan være mer mottakelig for et embryo. 

Bestill time

Ring oss på tlf 45 37 57 27

Fyll ut kontaktskjema og vi kontakter deg for å planlegge ditt besøk til oss.
Husk å informere oss om hvilken behandling du planlegger. Vi vil da kunne avgjøre hvilket tidspunkt prosedyren bør gjennomføres.
 

Priser

Pris for første time (inkludert partner)
2650,- Kr
Pipelleprøve/Scratching
1500,- Kr
Ultralyd til kvinner i infertilitetsbehandling
1150,- Kr

For å bestille en tjeneste fyll ut dette skjemaet eller "TIMEBESTILLING" i menyen.: