Hopp til hovedinnhold

Ultralyd av gravide

 

Navigasjonssti

Hjem / Tjenester / Svangerskap / Ultralyd av gravide

Hos oss kan du ta din første ultralyd for å bekrefte graviditet (fra ca u 6-7). Eller ønsker du kanskje en ekstra sjekk av svangerskapet i tillegg til oppfølging hos jordmor/fastlege? Du kan også velge å gå på oppfølging hos vår jordmor.

Ultralydundersøkelser i 2D- og 3D-ultralyd for deg som er tidlig i graviditeten eller i svangerskapsuke 23-32.

Alle blivende foreldre / ledsager er hjertelig velkommen til å bli med. Søsken til barnet kan ikke være med på undersøkelsen.

Alle mistanker om avvik henvises videre til sykehuset.

 

Tidlig ultralyd fra svangerskapsuke 6-7

Ultralydundersøkelser som foretas i starten av svangerskapet kalles tidlig ultralyd og foretas for å bekrefte graviditet. Du kan ta den første ultralyden når fosteret er 6-7 uker gammelt. Ultralyd i disse ukene gjøres vaginalt.

Alle mistanker om avvik henvises videre til sykehuset. 

 

Tidlig ultralyd i svangerskapsuke 11-13

I slutten av første trimester ser man tydelig at det ligger en liten baby i livmoren. Man kan se barnets kropp, hode, armer og bein. Barnet beveger seg stadig mer, men det er for tidlig til at mor kan kjenne bevegelsene foreløpig.

Ultralyden utføres abdominalt, såkalt «utvendig ultralyd». Av og til gjør vi den vaginalt «innvendig». Man kommer da litt nærmere livmoren og kan få bedre innsikt.

 

Ønsker du 3D-ultralyd og er du i svangerskapsuke 23-32?

3D ultralyd gjør at man kan se bredde, høyde og dybde i bildet, slik det tilsvarer hva våre øyne kan se i det virkelige liv. Husk at denne ultralyden ikke erstatter rutineundersøkelse i uke 18. Instrumentet som brukes ved slik 3D-ultralyd føres utvendig over magen. Undersøkelsen utføres av gynekolog og er en undersøkelse av fosteret med 3D ultralyd, ikke "babyshow".  Det er lurt å ha spist før du kommer.
Dersom du kommer i anbefalt periode (mellom uke 24 og 32), og barnet ligger i en slik posisjon at vi ikke klarer å få noen bilder av ansiktet, så betaler du bare for en vanlig ultralydundersøkelse. 

 

Bestill time

Ring oss på tlf 45 37 57 27

Fyll ut kontaktskjema og vi kontakter deg for å planlegge ditt besøk til oss, eller bruk "TIMEBESTILLING" i menyen.
Husk å informere om hvorfor du ønsker time hos oss. Jo mer vi vet om deg, jo bedre kan vi tilpasse undersøkelse og behandling.

Priser

Tidlig ultralyd av gravide, fra ca u 6-7
1350,- Kr
Tidlig ultralyd av gravide, mellom u11+6 til u 13+6
1450,-Kr
3D- ultralyd
1600,- Kr
Tvillinger
2000,- Kr

For å bestille en tjeneste fyll ut dette skjemaet eller "TIMEBESTILLING" i menyen.: